Glastonbury 10-17 maj 2021

Önskar du delta på en andlig retreat för kraft och inspiration? Följ med Daniel till Glastonbury-England och var i härliga energier en vecka och ta del av guidade meditationer, härliga utflykter till The Tor, Glastonbury Abbey och Chalice Well.

För att inte tala om alla de underbara butikerna med allt du kan tänka dig inom det andliga. Här hittar du kristaller, böcker, orakelkort, örter och mycket mycket mer! En helande upplevelse som garanterat kommer fylla dig med ny kraft och inspiration.

Pris: 
Del i dubbelrum: 5600 kr inkl. boende, utflykter & meditationer. 

Enkelrum: 6100 kr inkl. boende, utflykter & meditationer.

OBS! Frukost, flyg och transfer ingår inte och bokas på egen hand. Daniel kommer endast att rekommendera flyg och transfer.

Vad ingår i resan?

Flyg:

Flyget bokar du själv och du väljer ett flyg som passar från önskad avreseort. Genom att vara ute i god tid får du även ner biljettpriserna. ca.1300-2500 kr. Daniel meddelar rekommenderat flyg som han kommer åka med.

Transfer:

Här rekommenderar Daniel att du t.ex. bokar buss via National Express eller en taxi. Från Gatwick flygplats – Glastonbury, t&r, kostar det ca. 1050 kr, beroende på valutakursen, med buss.

Boendet:

Du bor i en lägenhet där du har kylskåp, dusch, toalett, mindre spis, micro och tv. Du kan enkelt laga din frukost och andra måltider. Mataffären finns ca. 200 m från boendet och har bra priser! T.ex. frukostpaket (juice, smörgås & yoghurt) ca. 45 kr.

Information om platsen
Enligt historien så sägs Avalon varit en ö där olika kulter, ritualer och där prästinnor utförde ceremonier för att hedra gudinnan. Något som förekommit under alla tider. Det sägs även att Jesus besökt platsen. Platsen kan man höra mer om i samband med berättelserna om Kung Arthur som sägs vara begravd på den här ön.

Många hävdar att Avalon låg på den plats som heter Glastonbury idag. En plats i sydvästra England dit folk färdas från jordens alla hörn. Inte bara för Avalon utan också för att platsen sägs vara jordens hjärtchakra.

The Tor
I Glastonbury finns en mängd sevärdheter och en av de mest kända är The Tor. En stor kulle med St. Michaels torn på toppen. Tornet är resterna från det som en gång i tiden var en trojaborg. På den här platsen korsas St. Michaels och Maria Magdalenas ley linjer och är mycket kraftfullt.

Kullen har sju djupa, osymmetriska terrasser runt sig. Vad dessa har för funktion eller ursprung har man inte svaren på. Men en teori är att de är en labyrint som guidade pilgrimer upp till tornet. De allra flesta som går pilgrimsvandring upp till platsen, går under tystnad upp till toppen. Genom tystnaden bringar man klarheter i funderingar man har, får kraft men också inre vägledning.

Glastonbury Abbey
Vidare finner man Glastonbury Abbey som var ett kloster. Idag är det endast ruiner då det förstördes 1539 och den sista abboten blev hängd på The Tor. Men under 1400 talet var klostret ett av de rikaste och mäktigaste klostren i England.

När klostren i England började upplösas fanns det över 850 stycken. Några år senare, 1541, var alla borta och över 15 000 nunnor och munkar hade blivit fråntagna sina kloster. Just Glastonbury Abbey hade enorma mängder av guld, silver och stora områden. Så platsen blev rejält plundrad av sina värdesaker.

Chalice Well
Det finns också en annan plats som är välbesökt och det är Chalice Well. En trädgård där man kan vandra genom de sju chakrana. Men en sak som utmärker den här platsen lite extra är brunnen. Där av namnet Chalice Well.

Legenden säger att det är den plats där Jesus drack ur den helige gralen under sin sista måltid. Blod från Jesus i samband med korsfästningen skall även ha hamnat i vattnet och dricker man av vattnet, som är rött i färgen och smakar järn, sägs det att man får magiska och helande krafter.

The White Spring
På baksidan av platsen finns även The White Spring. En plats som idag är mer eller mindre ett tempel men som tidigare, på viktoriansk tid var tänkt som vatten reservoar. Här kan man bada i det kalla vattnet eller dricka av vattnet.

Platsen sägs också vara ingången till andevärlden och där gudinnan Brigit är väktare. Det sägs att om man dricker av vattnet så får man hennes poetiska visdom och helande förmåga.

The Wearyall Hill
Ännu en kulle i Glastonbury som är känt för sitt tornträd. Trädet ska ha växt upp utifrån Josef av Armitheas vandringsstav som han satt ner i marken. Nytt träd har planterats på platsen, vid ett flertal tillfällen under årens lopp. Ibland har det också blivit vandaliserat, senast 2019. Trädet har ansetts som heligt då det blommade på jul och påsk, i samband med Jesu födelse och död. På platsen idag kan man knyta ett band runt trädet om man har en önskan om något.

Under marken ligger rötter från forna tider och vid ett besök kan man känna av den heliga energin som finns där. Kristus energin i sin renaste form.

Läs gärna mer om programmet här nedan OCH även bokningsvillkoren.
Genom att skicka in din anmälan godtar du dessa bokningsvillkor och förbinder dig till att följa dem.

Bokningsavgift: 2300 kr. (Dras från totala kostnaden.)
Datum: 10 maj – 17 maj 2021.
Totalt antal platser:
 10 st

Du ansvarar själv för att ha ett giltigt pass och tillbörlig försäkring!

FÅTAL PLATSER KVAR!

Obs! Anmälan till resan stänger 1 oktober 2020.

Daniel's julkalender

Nytt erbjudande varje advent!