Elektroniska troll

Hej,

Jag tycker mycket om troll men INTE elektroniska, så kallade “nättroll”! Från tid till tid så dyker dem upp i kommentarsfälten via sociala medier och jag brukar då radera deras kommentarer samt blockera dem.

Man är fri att ha en åsikt men när det kommer till falska påståenden och på gränsen till förtal och personen har som syfte att skada mig och mitt anseende, då blir man blockerad. Först rapporterar jag kommentaren till t.ex. Facebook/Instagram och därefter raderar jag och blockerar.

Vilka är nättrollen då?
Nättrollen har oftast någon form av fejk konto där de inte publicerar sitt riktiga namn och man kan, om man besöker deras profil, oftast inte se något alls. Som t.ex. idag när jag lade upp via mina sociala medier, min änglameditation som jag gjorde 2019, som gåva till mina följare. Då var det en person som kommenterade att “Men de där är ju min Meditation så du härmar”. Jag besvarade kommentaren med “Din meditation? Jag har skrivit den helt själv mig veterligen. Musiken är dock köpt om det är den du funderar på?” Då fick jag till svar “Eller hur.” Då jag inte fick någon mer respons från personen valde jag att anmäla personen till Facebook och därefter blockerade jag personen. Personen använde ett falskt namn i sin profil och användarnamnet till personen sa något helt annat namn.

Man kan undra varför den här personen ville skriva dessa kommentarer. För handen på hjärtat så har jag skrivit meditationen helt själv och i mitt dokument står datumet 2019-07-30. Musiken är köpt hos Enlightened Audio och är så kallad royaltyfree musik där man kan betala för en viss längd att använda. Vilket jag också gjort 20 juli 2019 för $75.

Egentligen behöver jag inte förklara mig men känner ändå att 2020 har bjudit på såå många nättroll av olika slag med olika syften så jag behöver belysa problemet. Via instagram kan man stänga av kommentarsfältet men det går tyvärr inte via facebook. Nättrollen har dock varit värst på facebook för min del.

Via Wikipedia står det “Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart. Beteendet involverar ofta inslag av bluff, lögn eller överdrifter och de som trollar gör det vanligen för nöjets skull snarare än av ilska. Ordet är internetslang. Nättroll har ofta likheter (men ska inte sammanblandas) med näthatare och nätmobbare, vars agenda är att förolämpa en person eller grupp snarare än att provocera fram en strid.”

Sådana här nättroll tar så mycket energi och skapar en irritation hos mig. Speciellt när syftet var att jag ville ge bort en kostnadsfri meditation till mina följare och möts av detta. Då försvinner liksom glädjen i att vilja ge. Jag ger ofta generöst av min tid i form av erbjudanden och rabatter samt saker som nu, en meditation gratis. Just för att jag vill att alla ska ha möjligheten att upptäcka sina andliga sidor. Få ta del av änglarnas ljus och andevärldens kärlek. Så blir det bakslag och det är tråkigt för det drabbar i längden alla parter. Så om du ser nättroll figurera, rapportera gärna till facebook/instagram och även mig (om det berör mig/mina sidor).

Personer har lätt att bakom sina skärmar skriva och kommentera, brett på allt de ser. De ska alltid ha en åsikt om allt. Precis allt. Varför inte bara konstatera något och scrolla vidare? Så krass sagt kan man säga att om man inte har något positivt eller vänligt att säga, alternativt kommer med konstruktiv kritik, så behöver man inte säga något alls via mina sociala medier.

Känner du dig träffad av informationen och vet med dig att du själv kanske är ett nättroll? Klicka här och lär dig vad det kan innebära >

Med ljus & kärlek,

Gilla

[wp_ulike]

Dela

Dela på facebook

Önskar du personlig vägledning & healing?

Boka någon av Daniel's tjänster idag