Pluto retrograd

Hej,

Ofta hör man endast talas om “Merkurius retrograd” men faktum är att det är flera planeter som går i retrograd under året. Som nu, då planeten Pluto går i retrograd. Rent astrologiskt sett innebär det att planeten ser ut att stanna och gå baklänges i sin bana. Men det är så mycket mer än så! Den här gången infaller den ca. mellan 27 april – 6 oktober. Den är inte lika dramatisk som Merkurius men bjuder ändå på en del att tänka på.

Nu är en tid då Pluto hjälper oss med frigörande och att kapa band för att låta oss utvecklas och omfamna nya vägar. Du behöver se över dina känslor och titta i djupet av dig själv för att konfrontera och släppa det som inte längre tjänar dig någon nytta.

Försök att undvika större förändringar i början eller slutet av retrograden. Är det några livsomvälvande beslut som du behöver ta, t.ex. flytta, byta arbete, avsluta en relation o.s.v. så gör dem alltså i början eller slutet av den här perioden.

Notera och skriv ner dina drömmar, tankar och insikter/budskap du får genom meditation i en bok och försök att se den röda tråden och Pluto’s vägledning till dig.

Pluto’s retrograd påverkar oss alla lite olika så här kommer lite extra att tänka på, beroende på ditt stjärntecken:

Väduren: Du kommer att kämpa dig framåt och visa upp sidor som inte alla tycker är så passande. Sidorna är heller inte smickrande så försök att göra det snyggt. Annars kan det komma surt efteråt..

Oxen: Inget verkar stoppa dig nu och du tar dig förbi hinder och prövningar med glans. Du kan dock få kämpa en del med att försvara dina intressen och dina mål men det kommer att gå bra.

Tvillingarna: Det kan bli en orolig period med många tankar och funderingar för dig. Det i sin tur kan få dig att tappa fotfästet och riktning så försök att hålla dig jordad och balanserad.

Kräftan: Även du som är kräfta kan ha bekymmer med oro och ångest denna period. Du tänker inte helt klart och det kan få dig att ta impulsiva beslut. Känslorna svallar och det är bra om du försöker meditera så ofta du kan för att hålla dig i balans.

Lejonet: Du verkar göra vad som helst för att ta dig fram och nå dina mål. Du kan gå utanför gränsen ibland och visa upp dina auktoritära sidor. Vilket kanske inte alltid kommer att vara till din fördel.

Jungfrun: Den här perioden verkar handla mycket om att behålla kraften i dig och risken finns att du tappar kontrollen om dig själv. Försök hålla dig balanserad och fokuserad. Du verkar också ha problem med andra den här perioden och kan uppfattas som känslokall. Men det är bara för att du behöver fokusera på dig just nu.

Vågen: Du vill förändra ditt liv och du kommer ge allt för att göra det. Du finner styrka och står upp mot de som tycker annorlunda.

Skorpionen: Du vill korsa och tänja på många gränser den här perioden för att piffa upp din tillvaro med något nytt. Men var inte för impulsiv då det kan ge bakslag i slutändan. Känn in och efter vad du vill och vad du faktiskt kan. Här handlar det om att inse sin egen begränsning ibland.

Skytten: Du vill njuta av livet till fullo och prova på nya vägar i livet. Se dig omkring och följ ditt hjärta.

Stenbocken: Du verkar ha svårt att anpassa dig efter andra och det leder till kommunikationsproblem och kraftiga humörsvängningar. Försök att inte ifrågasätta allt och alla utan bara acceptera att vi alla är olika så ska det gå någorlunda friktionsfritt.

Vattumannen: Du verkar vara mer upptagen av andra och att hjälpa dem istället för dig själv. Vänd istället energin till dig själv och hjälp dig själv framåt. Pusha inte andra för hårt att göra val, utan låt var och en ta lärdom av sin egen livsväg istället.

Fiskarna: Nu behöver du lägga band på dig och ha kontroll på dina känslor. Ypperligt tillfälle att utforska dina andliga sidor och påbörja din andliga utveckling.

Här får du tips på en läggning som du kan göra med dina tarot/orakelkort:

Här får du tips på kristaller som du kan använda:

Hematit

Ametist

Månsten

Turmalin

Citrin

Moldavit

Med ljus & kärlek,

Gilla

[wp_ulike]

Dela

Dela på facebook

Önskar du personlig vägledning & healing?

Boka någon av Daniel's tjänster idag