Reflektioner & insikter

Snömåne

Nu är det dags för fullmåne igen. Fullmånens energier kan du även nyttja både dagen före och dagen efter fullmånen men det här inlägget publiceras på självaste dagen för fullmånen – 27 februari. Den här gången kallas månen för “Snömåne” och handlar om övergång, förnyelse, hopp och förändring samt att kunna följa flödet. Ta hjälp av månens energier för detta och omfamna den stundande tiden av förändring som kommer. Snömånen är också en markering för att ljuset kommer åter Du kan visualisera hur du är täckt med snö och att dina bördor och bekymmer lättar i takt med att snön smälter och våren tar vid. Nu är ett ypperligt tillfälle att få en nystart och släppa det som varit. Följ dina drömmar och mål. Funderar du på att flytta eller byta arbete är läget bra för detta just nu. Månen den här månanden kan även ge dig en påverkan på bukspottkörteln, mag-tarmkanalerna samt ögon och öron så var observant. 3 tips för fullmånen ✪ Ladda dina kristallerLägg dina kristaller i t.ex. fönstret där månens sken når fram till dem eller lägg dem ute i snön och låt månens ljus omfamna dem. ✪ MediteraLyssna på eller skriv en fullmånemeditation och få hjälp att släppa det som varit och förbereda dig på det nya som skall komma. ✪ Ge dig vägledningAnvänd gärna min orakelläggning som du finner här nedan för att ge dig själv vägledning. Varje månad kommer ett nytt inlägg ang. fullmånen. Här nedan ser du en översikt på fullmånen för 2021: Vargmåne28 januari Snömåne27 februari Maskmåne28 mars Rosa måne*27 april Blomstermåne*26 maj Jordgubbsmåne24 juni Bockmåne24 juli Störmåne22 augusti Skördemåne21 september Jägarmåne20 oktober Bävermåne19 november Köldmåne19 december *= Den här gången är det även supermåne!

Läs mer »

Änglaastrologi 20/2-20/3

Nu börjar jag med mina änglarapporter igen. En form av änglaastrologi där ärkeänglarna och astrologin möts för att ge dig en överblick över kommande period. Den här vägledningen gäller mellan 20 februari – 20 mars 2021. Den här perioden hör till stjärntecknet fiskarna och tillhör Ärkeängel Sandalphon. Oavsett om du är född under den här perioden så har du nytta av informationen då det är en allmän vägledning för den här tiden. Om vi börjar med Ärkeängel Sandalphon så är hen andlig broder till Ärkeängel Metatron. Hen hjälper till med att bestämma kön på kommande barn, förmedlar böner mellan Gud och människan samt hjälper Ärkeängel Mikael med att rensa bort eventuella rädslor som du har. Hen är även musikens ängel och har hjälpt många musiker och artister genom årens lopp. När du kallar på Ärkeängel Sandalphon så kan du förstärka energierna genom att spela vacker, lugn musik samt hålla i kristallen Turkos. Du kan be om healing från Ärkeängel Sandalphon genom att kalla på hen och visualisera hur hen uppenbarar sig framför dig. Säg därefter; “Jag kallar på dig Ärkeängel Sandalphon för att hjälpa mig med att frigöra mina rädslor samt fylla på min energi med ditt gudomliga ljus.” Se därefter hur han skickar turkost ljus till dig, in genom kronchakrat och genom hela din kropp. Ta några djupa andetag och se hur ljuset expanderar runt omkring din fysiska kropp. Tacka därefter för hens hjälp. Allmän vägledning för dig som är född i fiskarnas tecken: Kommande perioden kan bli extra känslosam för dig och det kommer svänga en del med dina känslor. Änglarna tycker även att du behöver ta dig tid för att varva ner och lära dig slappna av. Det är alldeles för mycket arbete och energier i omlopp runt dig så det hade bara gjort dig gott. Personer födda i kräftan och skorpionens tecken samarbetar bra med dig under perioden men se upp för personer födda i lejonets tecken då de kan vara besvärliga att ha och göra med för dig just nu. Allmän vägledning för alla: Den kommande perioden kommer leda oss vidare in på vägen till upplysning. Det blir några intressanta upptäckter/avslöjanden som förstärker tro på att vi är på rätt väg och tagit rätt beslut. Vi ska njuta av och bejaka våra känslor men framför allt lyssna på dem. Vad är det Du vill göra? Vad har Du för planer? Vart är Du på väg i livet? Du har frigjort dig från känslor men behöver också frigöra dig från det som begränsar dig och håller dig kvar i samma hjulspår. Här kan Ärkeängel Sandalphon men också Ärkeängel Mikael vara till god hjälp. Kapa banden till det som inte längre tjänar dig någon nytta! (Se tidigare inlägg om Kapa band här >) Vår kollektiva andlighet har växt och kommer fortsätta expandera och perioden visar på mycket glädje och belåtenhet men också insikter om tiden som pågår nu. Nästa rapport blir 21 mars och sträcker sig mellan 21 mars till 20 april.

Läs mer »

Merkurius retrograd

Håll i hatten! Nu är det dags för Merkurius retrograd igen. Det innebär att planeten Merkurius verkar stanna och gå baklänges i sin bana. “So what?!” kanske du tänker men faktum är att det är en tid man behöver ta extra varsamt. Den här gången infaller den ca. mellan 30 januari – 20 februari. Den här tiden, som retrograden pågår, representerar en tid att omdefiniera, omvärdera, omarbeta och återkräva. Om du t.ex. vill försöka igen med en relation eller projekt så är det ett ypperligt tillfälle just nu. Planeten är också styrande för all kommunikation. Vilket kan vara bra att känna till så du tänker efter innan du pratar. Det har lätt för att bli knas annars under denna tid. Du bör också undvika vissa sysslor nu. Som t.ex. att starta nya projekt, underteckna kontrakt, slutföra uppgifter och bygga nya relationer – med andra ord ska du skippa Tinder. Ska du ut och resa kan du räkna med förseningar. Gamla kontakter och relationer kan komma upp till ytan eller era vägar korsas. Helt enkelt några veckor där man ska ta sig tid till att vara uppmärksam, hålla sig lugn och reflektera. Meditera gärna och fokusera på ditt inre. Personligen så brukar jag märka att människor runt mig krånglar, tekniken krånglar, missuppfattningar uppstår och allmän obalans. Så att skärma av sig från andra denna tid är inte så dumt! Kommande datum som Merkurius retrograd uppstår:29 maj – 22 juni, 26 september – 18 oktober och 19 december – 29 januari 2022. Här får du tips på en läggning som du kan göra med dina tarot/orakelkort: Här får du tips på kristaller som du kan använda: Tips:Klicka på respektive kristall så öppnas ett nytt fönster. Samtliga kristaller finns i min webshop!

Läs mer »

Vara i flödet

Den här månaden tickar på och vi har redan passerat mitten av månaden. Här lyser flitens lampa och kreativiteten flödar. Jag arbetar med flera olika projekt samtidigt och det ska bli kul att få delge er lite längre fram vad jag arbetar med. I det här inlägget tänkte jag prata lite om att vara i flödet. Det andliga flödet. Mycket om att vara i flödet handlar också om att man ska ha tillit till att den information man får till sig från änglarna/andevärlden – att den är korrekt. Man ska också lita på sin intuition – sin magkänsla. Det kan ta tid att lära sig att vara ett med flödet men om du fokuserar på tillit kommer du lång väg. Genom meditation stärker du kontakten med dig själv och universum, vilket på sikt hjälper dig att stärka din intuition och dina förmågor. Se budskap i vardagen och ta in dem. Vad vill de säga med budskapet? Kan du förstå budskapet? Eller kanske kommer budskapet som en bekräftelse och tröst. Du kanske ser en fjäder på din promenad, finner ett mynt, klockan kanske visar jämna siffror som t.ex. 13:13, 11:11 22:22 o.s.v. Du kan också få budskap genom musik och låtar som spelas på radion, tv-program som samtalar om just det du behöver veta här och nu m.m. Oavsett vilket, ta till dig budskapet. Ha tillit till att det är meddelanden från universum till dig. Tveka inte. Genom att inte tveka utan istället tro på budskapet, bygger du upp din tillit och det är när du har full tillit som du lever i flödet. Händelser, projekt och situationer blir till det dom ska bli och nödvändigt vis inte som du tänkte dig från början. Försök då ha tillit till att allt är precis som det ska vara och släpp tanken på att det inte blev som du tänkte. Åter igen – ha tillit. Var i flödet – följ flödet och arbeta med dig själv, dina drömmar och mål. Känn och se kärleken i alltet. Välj att se det positiva i allt och alla. Välja glädje och kärlek. Du har väl hört om uttrycket “Go with the flow” och det är precis det du ska göra..

Läs mer »

Elektroniska troll

Jag tycker mycket om troll men INTE elektroniska, så kallade “nättroll”! Från tid till tid så dyker dem upp i kommentarsfälten via sociala medier och jag brukar då radera deras kommentarer samt blockera dem. Man är fri att ha en åsikt men när det kommer till falska påståenden och på gränsen till förtal och personen har som syfte att skada mig och mitt anseende, då blir man blockerad. Först rapporterar jag kommentaren till t.ex. Facebook/Instagram och därefter raderar jag och blockerar. Vilka är nättrollen då?Nättrollen har oftast någon form av fejk konto där de inte publicerar sitt riktiga namn och man kan, om man besöker deras profil, oftast inte se något alls. Som t.ex. idag när jag lade upp via mina sociala medier, min änglameditation som jag gjorde 2019, som gåva till mina följare. Då var det en person som kommenterade att “Men de där är ju min Meditation så du härmar”. Jag besvarade kommentaren med “Din meditation? Jag har skrivit den helt själv mig veterligen. Musiken är dock köpt om det är den du funderar på?” Då fick jag till svar “Eller hur.” Då jag inte fick någon mer respons från personen valde jag att anmäla personen till Facebook och därefter blockerade jag personen. Personen använde ett falskt namn i sin profil och användarnamnet till personen sa något helt annat namn. Man kan undra varför den här personen ville skriva dessa kommentarer. För handen på hjärtat så har jag skrivit meditationen helt själv och i mitt dokument står datumet 2019-07-30. Musiken är köpt hos Enlightened Audio och är så kallad royaltyfree musik där man kan betala för en viss längd att använda. Vilket jag också gjort 20 juli 2019 för $75. Egentligen behöver jag inte förklara mig men känner ändå att 2020 har bjudit på såå många nättroll av olika slag med olika syften så jag behöver belysa problemet. Via instagram kan man stänga av kommentarsfältet men det går tyvärr inte via facebook. Nättrollen har dock varit värst på facebook för min del. Via Wikipedia står det “Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart. Beteendet involverar ofta inslag av bluff, lögn eller överdrifter och de som trollar gör det vanligen för nöjets skull snarare än av ilska. Ordet är internetslang. Nättroll har ofta likheter (men ska inte sammanblandas) med näthatare och nätmobbare, vars agenda är att förolämpa en person eller grupp snarare än att provocera fram en strid.” Sådana här nättroll tar så mycket energi och skapar en irritation hos mig. Speciellt när syftet var att jag ville ge bort en kostnadsfri meditation till mina följare och möts av detta. Då försvinner liksom glädjen i att vilja ge. Jag ger ofta generöst av min tid i form av erbjudanden och rabatter samt saker som nu, en meditation gratis. Just för att jag vill att alla ska ha möjligheten att upptäcka sina andliga sidor. Få ta del av änglarnas ljus och andevärldens kärlek. Så blir det bakslag och det är tråkigt för det drabbar i längden alla parter. Så om du ser nättroll figurera, rapportera gärna till facebook/instagram och även mig (om det berör mig/mina sidor). Personer har lätt att bakom sina skärmar skriva och kommentera, brett på allt de ser. De ska alltid ha en åsikt om allt. Precis allt. Varför inte bara konstatera något och scrolla vidare? Så krass sagt kan man säga att om man inte har något positivt eller vänligt att säga, alternativt kommer med konstruktiv kritik, så behöver man inte säga något alls via mina sociala medier. Känner du dig träffad av informationen och vet med dig att du själv kanske är ett nättroll? Klicka här och lär dig vad det kan innebära >

Läs mer »

Årskrönika 2020

Nu är det snart dags för oss att stänga dörren till 2020 och välkomna 2021. Ännu ett år har passerat och det har varit ett speciellt år – på många plan. Ett år som skulle bli det stora, magiska året – där vi skulle få allt vi önskade men som istället slutade med att vi var tacksamma för allt vi hade. Pandemin har gjort det svårt att arrangera mässor, enskilda evenemang och kurser i den utsträckning jag brukar hålla. Men allt är precis som det ska tänker jag. Det här året kanske var till för att skapa inre reflektioner och hitta sin väg, trots allt som pågår runt omkring oss. För att växa och bli starkare i vår egen energi. Det har varit ett år fyllt av motgångar men också framgångar på andra plan. Personligen har jag lärt mig att jag ibland är för naiv och tror det bästa om människor, att de vill mig väl, vilket bevisat sig vara fel vid ett flertal tillfällen under året. På så vis har jag stärkt mig själv och har blivit än mer konsekvent. Men också valt att fokusera en del på min egen utveckling och resa under hösten. Året har också inneburit en rejäl utrensning på såväl det fysiska som andliga planet. Jag har kapat band till personer vars energi haft en negativ effekt på mig men också som jag känt har utnyttjat mig och min energi. Det behöver inte ha varit av “allvarlig” karaktär utan kan även ha varit klassiska energitjuvar. Att kapa band skapar en distans men behöver inte betyda att man aldrig mer samtalar. I mitt fall är det nog mer så att en del band har jag kapat för att skapa utrymme för mig själv och mitt personliga växande. Det ska bli intressant att se vad 2021 har på sin agenda. När jag drar ett kort för att sammanfatta stundande 2021 får jag budskapet “Balans” från Ärkeängel Zadkiel. Att vi ska skapa en balans och samarbeta med andra. Zadkiel i sin tur verkar inom områden som barmhärtighet samt förlåtelse och leder oss på vägen till frihet. Frihet kan bara uppnås genom att acceptera livet på livets villkor och arbeta med det som ligger framför dig nu. Övergivelse kräver acceptans av vad som är, snarare än en förväntan på att saker måste vara annorlunda. När vi accepterar det som finns i vårt NU, kan vi hitta vägen tydlig genom dimman, släppa det som inte tjänar oss, vad som inte är en prioritet och komma igenom den andra sidan av situationen, till tillväxt och själv -medvetenhet. Hur 2021 blev, det vet vi med säkerhet i slutet av nästa år. Jag hoppas att pandemin har försvunnit och vi kan börja träffas igen. Upptäcka världen och varandra. Planeringen för 2021 ligger klar och jag har planerat in många olika evenemang, resa till Glastonbury, kurser m.m. Men vad som blir av återstår att se. Det hänger på pandemin OCH om det är meningen.. För min personliga utveckling så kommer jag även gå några kurser under året men också avsätta “Daniel tid”. En stund/dag i veckan där fokuset ligger på återhämtning och utveckling. Något som jag råder alla att skapa lite mer av. Att man tar sig tiden för sig själv för insikter och utveckling. Jag vill passa på att tacka alla som deltagit på mina evenemang och kurser men också mina klienter samt kunder för att ni har anlitat mig ännu ett år! Med det önskar jag dig en riktigt god jul & ett gott nytt år!

Läs mer »

Bejaka skuggor men aldrig mörker

Många är dem som skrivit om skuggsidor under året och i synnerhet under hösten. Alla har vi olika teorier och definitioner utav vad skuggsidor är egentligen. En del texter som andra skrivit kan ha misslett läsaren till en tro att skuggsidor och mörker är detsamma och i sin tur att mörkret är något positivt. Men ska också tillägga att definitionen på “mörker” och “skuggsidor” kan vara olika från person till person. Därför kände jag att det var viktigt för mig att skriva även min syn på just vad jag ser som skuggsidor och hur jag arbetar med dessa. Så vad är då skuggsidor?Skuggsidor har vi alla och det är de mindre smickrande sidorna av oss. Områden som vi behöver arbeta med för att förändra till det bättre och kanske sidor som vi först inte vill erkänna att vi har. Kanske du t.ex. är dömande, utnyttjande, självcentrerad, självisk, arrogant o.s.v. Då kan dessa egenskaper vara något som ligger i din skuggsida och något att jobba med för att lära och göra annorlunda. Personligen så har jag bl.a. naiviteten som skuggsida. Jag har alltid varit allt för naiv och trott det bästa om alla jag möter, tills jag har blivit bevisad motsatsen. Jag jobbar ständigt med att förbättra detta och istället försöka känna in i mötet med andra, den andres avsikter och energi för att veta om jag ska släppa in den i mitt liv eller lita på den o.s.v. Man kanske reagerar på ett visst sätt i samband med att någon uttrycker en sak utan att egentligen veta varför. Kan det då vara något som ligger en till last och man behöver bejaka? Troligen. Det finns olika sätt att bearbeta och bejaka sina skuggsidor på och du kommer få läsa mer om det lite längre ner i texten. Är skuggsidor samma som mörker?Nej inte så som jag ser det. Jag ser skuggsidor som “grå” och en obalans av Yin & Yang. Mörkret är svart och med det menar jag inte att det är Yang! Mörkret kommer enligt mig från “ondska” och den typen av karaktär. Kanske du gjort saker för att kalla in mörkret som t.ex. anden i glaset, provocerat mörka makter, gjort ritualer för att indirekt/direkt skada andra eller varit sjuk på ett sätt så att mörkret lättare har kunnat greppa taget om dig. Det kan också vara så att du gjort saker för att stärka och lyfta dig själv på bekostnad av andra. Det är inget som hör till skuggsidor utan till de mörka energierna, enligt mig. Vad är skillnad mellan ljus och mörk energi?Energi är energi men det är vad du gör med den som avgör om den är av godo eller av ondo. Gör du saker för att stärka dig själv tillsammans med andra utan att andra tar skada – ja då är det av godo. Men gör du saker där egot styr och andra drabbas negativt – ja då är det av ondo. Oavsett om det är medvetet eller omedvetet. I de ljusa energierna hittar du bl.a. änglar och uppstigna mästare medan i de mörka energierna så hittar du bl.a. demoner och andra negativa entiteter. Hur jobbar jag med mina skuggsidor?Först så behöver du erkänna din skugga, därefter omfamna den och acceptera att du har den. När du gjort det så kan du skriva ner dina känslor och tankar runt detta. En form för att göra dig än mer medveten om skuggan. Du kan också använda dig av t.ex. orakelkort för vägledning i hur du ska hantera det och bearbeta det. Beroende på vad det är så kan du varje gång skuggan gör sig påmind i en situation, bekräfta dess närvaro och istället reagera motsatt. T.ex. om någon uttrycker sig, enligt dig, dumt och din skugga är ilska. Bekräfta då ilskan och reagera istället med att bli lugn och tänk t.ex. att “det här är inte min åsikt” eller “det här påverkar inte mig”. Det kan tyckas låta simpelt men av egen erfarenhet vet jag att det fungerar för mig och jag hoppas dom fungerar för dig. ÖvrigtDet är viktigt att bejaka sina skuggsidor men aldrig mörkret. I grunden handlar det om att man får en medvetenhet av det omedvetna och växer som person och andlig varelse. När vi ändå är inne på energier så kan det vara bra att känna till begreppet “energitjuvar” något som är en skuggsida och vad det innebär. Något som kan känneteckna en energitjuv: – De anammar offerrollen – Tar inga ansvar för sina handlingar, vad de säger/gör – Försöker komma undan genom manipulering eller skuldkänslor – Klagar för att få sympati – Bara tar och ger inte tillbaka i form av tjänster, hjälp o.s.v. – Utgår ifrån sitt Ego – Du blir plötsligt dränerad på energi – Du får känslor av stress och ångest i mötet med personen Vi är alla lite energitjuvar ibland men det finns de som är experter på området.  För att beskydda sig mot en energitjuv så kan du göra något av följande: Jag hoppas att det skapat reflektion hos dig men framför allt att du bejakar dina skuggor men aldrig mörkret! Carl Gustav Ljung, upphovsman till analytisk psykologi och var intresserad av människor och deras skuggsidor, har sagt några bra citat som får avrunda det här inlägget. “Allt som irriterar oss hos andra kan leda oss till en förståelse av oss själva.”  Carl Gustav Ljung Missa inte Ljusceremoni & ljusmeditation via Facebook den 21/12 kl.18.00 >

Läs mer »

Kristaller

Det finns otroligt många kristaller och stenar med fantastiska egenskaper. Alla sägs ha sina egenskaper för att kunna hjälpa oss med diverse problem och bekymmer. Det finns kristaller bl.a. för kärlek, helande, lugn, harmoni, koncentration, ångest och mer där till. Vi min hemsida hittar du ett större utbud av kristaller, inom de flesta områden. Här nedan har jag listat några kristaller och dess egenskaper samt länkat till var och en av dem. Just den här veckan, mellan 6-12/12, får du 20% rabatt på alla kristaller om du anger kod: GRAN i kassan. Dessutom får du 100kr i presentkort på köpet när du handlar för minst 500 kr! AmetistSpets – Tumlad – KlusterAndlig sten med kraftfull healingenergi som sägs verka lugnande och reducera stress. Sägs vara bra när man har svårt att sova och hjälpa mot huvudvärk. Angel auraTumladSägs vara lugnande, rena din aura samt underlätta kontakten med änglarna. Den sägs också hjälpa dig sig på saker/situation klarare. Apache tårTumladSägs verka beskyddande och skydda dig mot människor som påverkar dig negativt samt negativa energier. BergskristallTumlad – SpetsSägs vara den mest kraftfulla healingstenen och förstärker kraftens energi och intention. Förstärker aura samt balanserar dina chakran. Verkar även beskyddande. CitronkvartsTumladSägs dämpa oro och stärka självförtroendet samt hjälpa dig ta beslut. Sägs också vara till hjälp med matsug, röksug o.s.v. MalakitTumladSägs vara en kraftfull healingsten som hjälper dig arbeta med specifika områden. Den sägs också tillhöra hjärtchakrat och ger healing till hjärtrelaterade bekymmer. KarneolTumladSägs vara lugnande och hjälper dig nå dina mål. Den sägs också reducera ilska samt öka din personliga kraft. Lapis LazuliTumladSägs stimulera och öppna upp ditt tredje öga, skapa lugn och ro samt ge dig kraft och energi. Används med fördel i samband med meditation. MesoliteTumladSällsynt och högfrekvent kristall som sägs hjälpa dig att få kontakt med andra dimensioner, världar och även utomjordingar. Sägs även hjälpa dig med beslut baserade på kärlek samt stärker banden i en relation. Jobbar med kronchakrat och hjärtchakrat. SerpentinTumladSägs rensa och befria dig från känslomässiga blockeringar och helar alla chakran. Kan också användas för att attrahera eller manifestera det du önskar ha in i ditt liv. Det här var bara ett fåtal kristaller av det som finns här på hemsidan. I skrivande stund finns 69 olika kristaller att välja bland. Ge dig själv en gåva eller varför inte ge bort i julklapp till någon du tycker om! Just den här veckan, mellan 6-12/12, får du 20% rabatt på alla kristaller om du anger kod: GRAN i kassan. Dessutom får du 100kr i presentkort på köpet när du handlar för minst 500 kr! Här hittar du samtliga kristaller >De allra flesta har jag inte hunnit skriva en beskrivning på ännu men sök på Google så hittar du all information om dem.

Läs mer »

Fullmånemeditation

Söndagen den 29 november så höll jag ett änglaparty via min sida på Facebook. Som vanligt blev det vägledning & budskap från änglarna först och därefter en livemeditation. Då det också var dagen före fullmånen så blev det ärkeängel Haniel som fick delta och även medverka i meditationen. Du kan lyssna på meditationen här nedan eller se sändningen i sin helhet via Facebook här >

Läs mer »

FB live – Meditation

Söndagen den 27 september så var det dags för höstens första änglaparty. Den här gången kände jag att det var dags för en förnyelse efter flera år med samma upplägg. Så nu och vidare framåt kommer jag sända live hela änglapartyt mellan kl.18-18.30 och besvara frågor direkt under liven. Inte skriva svar på frågor som jag gjort tidigare. Varje änglaparty avslutas också med en meditation eller healing session. I höstens första änglaparty fick deltagarna göra en kort, guidad meditation där man fick träffa Ärkeängel Azrael för budskap. Om du missade sändningen finns den i sin helhet via min officiella facebook sida. Men du hittar även meditationen här nedan: https://www.facebook.com/watch/?v=417885235845801&extid=FxQYowyihMa42wbl

Läs mer »
Senaste inläggen
Tidigare inlägg